STAP budget

Aanmelden met STAP

Ontvang € 1000,- STAP-subsidie op een van onze opleidingen.

STAP staat voor Stimulering Arbeidmarkt Positie. Als werkende of werkzoekende van 18 jaar of ouder kun je nu gebruikmaken van het STAP-budget voor scholing en ontwikkeling. Hiermee kun je jaarlijks tot maar liefst € 1.000,- subsidie aanvragen voor een opleiding. Kijk voor alle voorwaarden op: stapuwv.nl.

Wij doen mee!

Onze opleidingen zijn geregistreerd in het STAP-register en geven recht op de subsidie tot maximaal € 1.000,-. Jouw STAP-inschrijving bij ons wordt pas definitief zodra het STAP-budget door UWV is toegekend.

Na goedkeuring betaalt UWV jouw opleiding tot een bedrag van € 1000,-. Kost een opleiding meer dan € 1.000,-? Dan betaal je het resterende bedrag zelf nog bij. Je ontvangt daarvoor een aparte factuur van ons. Houd er rekening mee dat UWV van je verwacht dat je de opleiding ook echt volgt. Is dit niet (of niet in voldoende mate) het geval, dan kan UWV besluiten de STAP-subsidie bij je terug te vorderen.
Wordt je subsidieaanvraag niet goedgekeurd? Dan mag je je inschrijving schriftelijk (per mail) annuleren. Je loopt dus geen enkel risico.

Wat moet je doen?

Gebruikmaken van het STAP-budget is heel gemakkelijk.

 1. Kies een van onze opleidingen
  Ga naar de betreffende pagina en lees of deze opleiding bij jou past.
 2. Klik onderaan op de button `AANMELDEN `
  Vul het aanmeldformulier in. Je ontvangt van ons binnen 2 dagen het aanmeldbewijs in PDF per email.
 3. Dien je aanvraag in bij STAPUWV.nl
  Elke twee maanden start er een aanvraagperiode. Eerstvolgende ronde start op 1 juli. Ga op die dag op het juiste tijdstip naar nl en houd je aanmeldbewijs bij de hand. Ervaring leert dat het aantal budgetten beperkt is, dus je moet er snel bij zijn.
 4. Check je aanvraag
  Je krijgt automatisch bericht van UWV of je aanvraag is goedgekeurd. Houd je mailbox dus goed in de gaten.
 5. Je deelname is bevestigd
  Als je aanvraag is goedgekeurd, dan krijgen wij daar automatisch bericht van en laten we jou weten dat je deelname bevestigd is. De subsidie betaalt het UWV aan ons uit. Voor het eventuele resterende bedrag boven die 1.000,- subsidie ontvang je van ons een factuur.